sunnuntai 28. elokuuta 2011

Nettielämää

Netissä pitäisi pitää tietynlainen yksityisyys, kaikkea ei pidä jakaa. Netissä saattaa helposti antaa/saada ihmisestä aivan väärän kuvan. Kuka tahansa saattaa tutkia tietojasi mitä jaat. Nykyään kuitenkin monet jakavat itsestään hyvin paljon tietoja (esim. Facebookissa) sen enempää ajattelematta. Pitäisi olla hyvä esimerkki nuoremmille. Jos tekee jotain virallista koulutyötä ja on yhteydessä opettajaan täytyy tällöin olla virallinen sävy.

Varmassa ympäristössä missä vain tutut pääsevät tietoihisi on mukava esiintyä omalla nimellä. Omalla nimellä käyttäjät tunnistavat sinut ja se tuntuu jotenkin luotettavammalta. Niissä tilanteissa jossa haluaa ottaa kantaa johonkin anonyymisti on nimimerkki hyvä vaihtoehto, jos ei halua sen kummemmin perustella kenellekkään henk. koht. esim. mielipiteitään. Monissa palvelimissa nimimerkin taakse voi kuitenkin kätkeytyä ihan toinen henkilö mitä joku sanoo olevansa. Se on on petollista. Kannattaa siis miettiä mitä kaikkea jakaa itsestään ja kenelle verkossa.

Jos seuraan jotain persoonaa (esim. blogin pitäjää) verkossa täytyy sen tottakai olla kiinnostava. Kirjoitustyyli ja aiheet vaikuttavat paljon kiinnostavuuteen. Tärkeää on myös että uutta asiaa/tekstiä päivitetään usein lisää.

1 kommentti:

  1. Fiksu nettikäyttäytyminen on periaatteessa helppoa: laita nettiin samaa, mitä voisit kertoa torilla toiselle ja mitä ei nolota äidille näyttää. Mutta tilanteet vaihtelevat.

    Tunnekuohun vallassa moni on tehnyt kaikenlaista ajattelematonta. Myös alkoholi ja netti ovat vaarallinen yhdistelmä. Facebookiin on esimerkiksi kehitetty alkolukko.

    Muita kommenttejani tästä teemasta löytyy blogistani.

    VastaaPoista